Pieczone w papilotach polędwiczki z dorsza w migdałach 2 porcje Składniki: 2 polędwiczki z dorsza (lub dwa grubsze kawałki innej, podobnej ryby) 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki masła łyżka świeżych ziół (u mnie tymianek, natka pietruszki, koperek) pieprz sól Miękkie masło mieszamy z drobno posiekanymi ziołami. Każdą z polędwiczek umieszczamy w papilocie przygotowanym z papieru do pieczenia (lub w specjalnej torebce do smażenia). Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na polędwiczki z dorsza na maśle. Ten przepis bardzo często gości na moim stole 😉 Tym razem połączyłam dorsza z migdałami. Po tym czasie nacinamy papiloty i smażymy jeszcze 10 minut, aby ryba zarumieniła się z góry. Dodatkowo upiekłam go w papilotach, dzięki którym dorsz się nie wysuszył. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Do wydobycia jego smaku nie potrzeba wielu przypraw – wystarcza sól i pieprz.