KRÓWKOWY BUDYŃ JAGLANY

Magdalena
Śniadania
30.08.2017 0:27
KRÓWKOWY BUDYŃ JAGLANY

Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2- 2 i 1/2 mleka kokosowego 4-5 łyżeczek kremu Super Krówka o dowolnym smaku ( u mnie pistacjowo-kakaowy) 4-6 szt. krówek Super Krówka o dowolnym smaku ( u mnie kokosowe) Wykonane: Kaszę jaglaną płuczemy kilkakrotnie na sitku pod bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Wtedy staram się przygotować zdrową słodycz, aby później nie mieć wyrzutów sumienia 😁 Tym razem padło na wegański i bezglutenowy budyń jaglany z dodatkiem kremu oraz krówek od Super Krówka . Osobiście nie jem za dużo słodkiego bo po prostu nie przepadam, ale czasami najdzie mnie ochota na coś naprawdę słodkiego 😉 Cukier biały został zastąpiony cukrem kokosowym, który ma najwięcej minerałów i witamin wśród wszystkich rodzajów cukru, a niezdrowe tłuszcze zostały zastąpione olejem kokosowym, który nie ma w sobie tłuszczów trans. Są dni, że ma się ochotę na coś słodkiego...a najlepiej, żeby to coś było słodkie i jak najzdrowsze. Budyń z dodatkiem kremu pistacjowo-kakaowego oraz krówek kokosowych wyszedł znakomity, o wyjątkowym smaku. Nie zawierają też białego cukru, szkodliwych dla zdrowia utwardzonych tłuszczów roślinnych (tłuszczu palmowego) oraz syropu glukozowo-fruktozowego czy sztucznych dodatków. Na ogół nie kupuję gotowych słodyczy, ale z tymi produktami jest całkiem inaczej. Choć ja nie przepada za słodkim, nie mogłam mu się oprzeć. Następnie dodajemy krem - ilość zależna od tego jakie słodkie lubimy- i mieszamy, aż krem całkowicie się rozpuści. Super Krówka nie zawierają mleka czyli ani laktozy, ani kazeina - są idealne dla alergików.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/08/krowkowy-budyn-jaglany.html