Składniki: ok. 250 g kiełbasy chorizo łagodnej ok. 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1/2 op. kukurydzy z puszki 1 puszka pomidorów krojonych ok. 20 szt. oliwek czarnych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietany 30% 1 kula mozzarelli 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka przyprawy do pizzy sól, pieprz oregano (do posypania) olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy kostkę. Moja zupa jest trochę w stylu hiszpańskim, a to przez dodatek kiełbasy chorizo, która nadała jej charakterystycznego smaku oraz aromatu. Dodajemy pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, a następnie dodajemy paprykę oraz pomidory z puszki. Dodatkowo jest ona przyprawiona przyprawą do pizzy oraz oregano, dzięki temu przypomina jej smak. W 1 litrze gorącej wody rozprowadzamy koncentrat pomidorowy oraz śmietanę. Jednak możemy wykonać tę zupę również w wersji z kurczakiem, wtedy będzie miała ona łagodniejszy smak. Na końcu wrzucamy do zupy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz pokrojone oliwki. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki.