Ponadto: - orzechy, ja użyłam orzechów pekan, ale możesz również użyć włoskich czy laskowych, sięgnij po takie jak lubisz, po kilka na porcję - migdały, w całości bądź w płatkach (łyżka na porcję) - 2 łyżeczki nasion chia (około 28g) na porcję, taka ilość zapewnia aż w 1/3 pokrycie zapotrzebowania na mikroelementy tj. fosfor, mangan, magnez czy wapń, a dodatkowo dostarcza spora ilość błonnika - po jednej łyżeczce wiórków kokosowych na porcję Zimny mus przelej do szklaneczek, kieliszków bądź miseczek, na wierzchu udekoruj pokruszonymi malinami. CHŁODZĄCY MUS MIGDAŁOWO- MALINOWY (na 4 porcje): - 300 g zamrożonych malin - 2 łyżki migdałów - 4 łyżki śmietanki kokosowej - sok z 1/4 limonki - łyżeczka syropu z agawy W/w składniki zmiksuj na gładką masę. Sięgnij po to co natura daje nam najlepsze, pyszne owoce bogate w witaminy; migdały i orzechy źródło zdrowych kwasów tłuszczowych i odrobinę super foods, tj. nasiona chia, niezastąpione w naszej diecie, bogate w minerały i błonnik. Aby nie był porcją prostych węglowodanów, ale aby był dopełnieniem głównego posiłku, dostarczał Tobie jak i Twoim bliskim najważniejszych prozdrowotnych składników, i aby oczywiście był pyszny. Taki też jest mój deser lekki w formie a obfity w składniki odżywcze. DOMOWY PRZEPIS NA DESER ZDROWY I PRZEPYSZNY DESER DLA CAŁEJ RODZINY? MOŻLIWE?