PRZEPIS NA SURÓWKĘ DO OBIADU Z KAPUSTY CZERWONEJ - 1/2 główki małej czerwonej kapusty - 3 -4 garście dobrej jakości kapusty kiszonej - 3 duże słodkie i bardzo soczyste jabłka - sól, pieprz świeżo mielony - olej rzepakowy, - ocet jabłkowy bio - imbir marynowany garść - 1/2 łyżeczki cukru lub łyżka miodu (u mnie miód) WYKONANIE: Kapustę czerwoną poszatkuj cieniutko na mandolinie. Przełóż do misy zalej wrzątkiem, dodaj 3 łyżki octu jabłkowego i odstaw na 10 minut. Surówka z kapusty do obiadu, rzadko tu dodaje takie przepisy, a chyba szkoda, bo surówki i sałatki obiadowe to nasza codzienność.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smykwkuchni.blogspot.com/2020/11/surowka-z-kapusty-czerwonej-do-obiadu.html