Ciasto Raffaello - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
29.03.2014 8:44
Ciasto Raffaello - BEZ PIECZENIA

Przepis

Składniki masa :

0,7 l mleka,

3 żółtka,

1 szklanka cukru,

3,5-4 łyżki mąki ziemniaczanej,

2 łyżki mąki pszennej,

250g miękkiego masła,

3/4 szklanki adwokatu,

100g kokosu,

2 duże opakowania herbatników ( petitki) .

Przygotowanie masa :

0,5l mleka zagotuj z 0,5 szklanki cukru. Pozostałą cześć mleka wlej do kubka. Dodaj żółtka i mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj składniki. Wolnym strumieniem wlej do gotującego się mleka cały czas mieszając. Gęsty budyń ostudź.( przykryj garnek folią ). Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami budyń a następnie adwokat. Wsyp kokos i delikatnie połącz składniki.

Formę wyłóż folią spożywczą. Na dno ułóż herbatniki obok siebie. Na ciasteczka wyłóż 1/4 masy budyniowej. Połóż kolejne herbatniki. Powtarzaj czynność aż masa się skończy. Górę posyp kokosem. Włóż do lodówki najlepiej na całą noc.