Składniki: 500 g jogurtu tupu greckiego 3 łyżki miodu akacjowego lub rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny : Owoce: 100 g borówki amerykańskiej 50 g malin 150 g świeżego mango 100 g moreli Wykonanie : 1. Jogurt miksujemy z miodem i sokiem z cytryny. Lubicie lody?, ale akurat liczycie kalorie i nie możecie zatopić się w kremowych gałeczkach, albo po prostu nie chce wam się co pół godziny wyciągać ich z zamrażalnika by pozbyć się kryształków lodu. Serwowałam go w postaci cienkich bloczków, i wiecie co, jak na tak mało skomplikowany przepis, byłam zaskoczona efektem końcowym. U mnie forma silikonowa do tary o średnicy 28 cm. 2. Owoce myjemy i osuszamy rozkładamy na jogurcie delikatnie dociskając. Kochani, dzisiaj niezwykle modny deser w szczególności za oceanem, gdzie naprawdę robi karierę. Orzeźwiająca przekąska na deser w dodatku bez białego cukru.