Ryż z patelni -

Ewelina
29.03.2014 8:37
Ryż z patelni -

Przepis

Składniki:

- 300 g ryżu Parboiled

- 1 cebula

- 1 łyżka masła

- 0,5 łyżeczki kurkumy

- 500 ml bulionu drobiowego

Ryż z kurkumą

Przygotowanie:

Na patelni rozpuścić masło, dodać obraną i startą na tarce cebulę, zrumienić, dodać ryż oraz kurkumę, smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż ryż stanie się przezroczysty.

Ryż z cebulą przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem, przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160°C na około 25 minut.

Ryż elegancki przygotowałam w ramach akcji Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.