Tarta z groszkiem i marchewką

Agata
Obiad
28.08.2017 7:52
Tarta z groszkiem i marchewką

Tarta z groszkiem i marchewką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mrożonej marchwi z groszkiem Poltino 150 szynki konserwowej 2 jajka 200 g śmietany 18% 1 kula mozzarelli 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz mleko do malowania ciasta Wykonanie: Zamrożone warzywa wrzucamy na wrząca wodę, gotujemy przez 3 minuty. Przy poniedziałku zapraszam moich czytelników na bardzo prosty i łatwy do zrobienia przepis; oto wytrawna tarta z groszkiem i marchewką przygotowana na bazie ciasta francuskiego. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki i wykrawamy z niego paski, które układamy na tarcie. Tarta jest pyszna, nie wymaga wiele zachodu, a smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce, układamy na wierzchu tarty. Odcedzoną marchewkę z groszkiem wykładamy na ciasto. Ciasto wyjmujemy z lodówki, formę smarujemy olejem i wykładamy nią ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/08/tarta-z-groszkiem-i-marchewka.html