Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkiem, ryżem i cynamonem

Magdalena
Makarony
27.08.2017 21:23
Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkiem, ryżem i cynamonem

Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkiem, ryżem i cynamonem – przepis i pomysł własny. - 80 g makaronu kokardki + woda do gotowania + szczypta soli - 3/4 szklanki mleka - duża szczypta cynamonu - 7 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych - 1 średnie jabłko - 1 i 1/3 łyżki cukru (ilość można zmniejszyć) Takie zapiekane kokardki makaronowe z jabłkiem, ryżem i cynamonem możecie podać zarówno w wersji słodkiego obiadu, jak i np. jako późne śniadanie itp. Następnie zdejmujemy garnek z palnika i odstawiamy na chwilę, aby płatki ryżowe dobrze napęczniały i “przeszły smakami. W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z cukrem i cynamonem. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkiem, ryżem i cynamonem. W garnku gotujemy wodę na makaron ze szczyptą soli. Gdy je pierwszy raz przygotowałam (wymyśliłam) co chwila podchodziła i mówiła “jesce mniam mniam 😉 Gotujemy całość na małym ogniu, cały czas mieszając około 3 minuty. Trzemy je na tarce na grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/zapiekane-kokardki-makaronowe-z-jablkiem-ryzem-i-cynamonem/