Składniki: 500 g mięsa mielonego 3 woreczki ryżu (po 100 g) 2 cebule 12 czerwonych papryk 200 g żółtego sera ostry ketchup (np. Jamar ) majeranek, sól, pieprz, ostra papryka Wykonanie: Gotujemy ryż na pół twardo, wysypujemy ryż do dużej miski i dodajemy do niej: surowe mięso, pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, wszystkie wymienione przyprawy wedle smaku. Pozsypujemy górę startym żółtym serem i zapiekamy na blaszce czy naczyniu żaroodpornym przez ok. 45 minut w temp. 190°C aż papryka będzie miękka. Do farszu dodajemy nasz ketchup, jeżeli jest potrzeba jeszcze doprawiamy i podsmażamy przez ok. 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kamira90.blogspot.com/2017/08/faszerowana-papryka-z-miesem-ryzem-i.html