Naleśniki z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem

Obiad
27.08.2017 9:41
Naleśniki z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem

Składniki: 4 duże naleśniki 450 g mrożonego szpinaku 4 łyżki fety ok. 80 g żółtego, łagodnego sera 100 g pieczarek 10 suszonych pomidorów z zalewy 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku 1,5 łyżeczki suszonego oregano 0,5 łyżeczki suszonej, łagodnej papryki szczypta soli szczypta pieprzu Naleśniki z farszem z suszonych pomidorów, szpinaku, pieczarek, fety i sera żółtego. Na środek wyłożyć starty ser, na to porcję szpinaku, kilka pomidorów i rozdrobnioną fetę. Pieczarki pokroić w cienkie plastry i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Sos czosnkowy: śmietanę i majonez wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, oregano i papryką. Smażyć chwilę z jednej strony, następnie zawinąć i przekręcić na drugą stronę. Smażyć na średnim ogniu, aż woda ze szpinaku odparuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/nalesniki-z-suszonymi-pomidorami-feta-i-szpinakiem/