Cukinia faszerowana pieczarkami

Karol
Obiad
24.08.2017 13:17
Cukinia faszerowana pieczarkami

Cukinia faszerowana pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. 10 min. Cukinia faszerowana pieczarkami Potrzebne składniki 2 cukinie 2 duże pomidory 1 papryka 1 cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku 4 łyżki startego żółtego sera garść świeżych ziół: estragon (szałwia, mięta, tymianek, bazylia) sól (pieprz) 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej olej Sposób wykonania Cukinie myjemy odcinamy twarde końce i przecinamy na pół i wydrążamy środek odkładając go na bok. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczarki kroimy na pół a następnie w pół plasterki. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę chwilę smażymy. Umytą paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Mocno nadziane cukinie w wersji bezmięsnej z pieczarkami i warzywami. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 45 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/cukinia-faszerowana-pieczarkami/