Roladki z indyka z pieczarkami

Karol
Obiad
28.03.2018 12:12
Roladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 600 g filetu z indyka - 300 g pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - tarty ser żółty do posypania na roladki i do środka - rozmaryn (tymianek, bazylia) - przyprawa do drobiu - sól i pieprz - masło do smażenia pieczarek - olej do smażenia rolad Pyszne, soczyste, złote roladki z indyka z pieczarkami. - Roladki z indyka z pieczarkami Odstawiamy z ognia mieszamy z ziołami, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. - Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianej barwy. - Cebulę, czosnek i pieczarki kroimy bardzo drobno i smażymy na maśle, najpierw podsmażając cebulę i czosnek, następnie dodajemy pieczarki. - Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni zmniejszamy na 200 stopni i pieczemy przez 35-40 min bez przykrycia. - Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i polewamy tłuszczem z patelni od smażenia. Trochę z ich przygotowaniem zachodu jest, ale warte są tej pracy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/roladki-z-indyka-z-pieczarkami/