Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety mielone faszerowane serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Tworzymy na ręku placki z mięsa, wsadzamy do środka kawałek sera i oblepiamy dokładnie mięsem tworząc spłaszczony kotlet, Panierujemy kotlety w mące wymieszanej z bułką i wstawiamy na 30 minut do lodówki, Smażymy na tłuszczu do złotego koloru z obu stron. Łącznie: 35 min. Kotlety mielone faszerowane serem Potrzebne składniki 500 g mięsa mielonego 0,5 szklanki mleka 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka kopiasta siekanej natki pietruszki 4 kawałki sera żółtego 5x5x (0,5 cm) 1 cebula czerwona sól (pieprz) bułka tarta i mąka krupczatka do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania Bułkę tarta zalewamy mlekiem i odstawiamy, aż nasiąknie. Wyłączamy ogień, przykrywamy i zostawiamy na patelni w cieple na 10 min. Cebulę układamy na brzegach patelni i smażymy obracając razem z kotletami.