Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 1 żółta, mała cukinia 2 ząbki czosnku 150 g makaronu orzo, w kształcie ziarenek ryżu 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki czarnuszki 1/3 szklanki posiekanej natki z pietruszki sól do smaku Przygotowanie: Podałam go z żółtą cukinią, dużą ilością posiekanej natki z pietruszki i czarnuszką. Dla połączenia smaków dodałam olej rzepakowy, ale oczywiście można użyć dobrej jakości oliwy z oliwek. Na oleju rzepakowym podsmażamy czosnek z cukinią. W tym czasie obieramy ząbki czosnku, kroimy na plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy do czosnku z cukinią. Z cukinii odcinamy końcówki, kroimy w kostkę.