Ciasto: 500g mąki 25 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ok 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy keczup lub koncentrat pomidorowy Farsz: 200 g szynki lub kiełbasy 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek kukurydza oregano ser żółty Przygotowanie: Wyrośnięte ciasto podziel na 2 części, każdą rozwałkuj na stolicy delikatnie podsypując mąką na grubość ok 0,5 cm. Każdą cześć posmaruj keczupem, posyp oregano i nałóż gotowy farsz lub pojedyncze składniki oraz ser żółty na brzegu kawałka. Jeśli do farszu używamy kiełbasy, możemy podsmażyć ją w pierwszej kolejności a na tłuszczu który się wytopi podsmażyć resztę składników ( bez sera). Kolejnym krokiem jest zwinięcie mini roladki i skręcenie jej na kształt bajgla sklejając ze sobą luźne brzegi.