Galaretka z musem lodowo - owocowym

Rafał
Desery
21.08.2017 16:57
Galaretka z musem lodowo - owocowym

Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich - kilka kostek czekolady - 250 ml śmietany 30% - czubata łyżka cukru pudru Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania - smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Nic nie smakuje lepiej w gorące letnie dni niż deser prosto z lodówki. Aby ułatwić ubijanie, końcówki miksera i miskę ( najlepiej metalową ) należy 30 minut wcześniej włożyć do lodówki. Jest to świetna opcja jako deser po obiedzie, jak również propozycja na podwieczorek. Mus wylać na galaretkę, odstawić do lodówki i porządnie schłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji, pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder. Obranego banana, pozostałe połówki brzoskwiń i lody zmiksować na jednolity mus. Lekki mus lodowo - owocowy doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://swiat-smaku.blogspot.com/2017/08/galaretka-z-musem-lodowo-owocowym.html