Składniki 125 g masło 1/2 szklanki + 4 łyżki cukier 2 łyżeczki cukier z wanilią 2 szczypty sól 2 żółtka 200 g + 1 łyżka mąka pszenna 1 łyżeczka proszek do pieczenia 80 ml mleko 2 białka 300 g borówki do posypania cukier puder Wykonanie Masło wraz z 1/2 szklanki cukru przekładamy do miski i dokładnie ucieramy przez kilka minut. Zobacz mój przepis na najlepsze ciasto ucierane z borówkami: [envira-gallery id=4111″] Najlepsze ciasto ucierane z borówkami Jak przyrządzić najlepsze ciasto ucierane z borówkami? Wypróbujcie mój sprawdzony przepis na naprawdę szybkie w przygotowaniu, pyszne i wilgotne ciasto z wykorzystaniem borówek amerykańskich. Wypróbujcie mój sprawdzony przepis na naprawdę szybkie w przygotowaniu, pyszne i wilgotne ciasto z wykorzystaniem borówek amerykańskich. Dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania doskonałego (nie, nie boję się tego stwierdzenia ;)) przepisu na ucierane ciasto z borówkami. Jeśli macie ochotę, zamiast posypywać gotowe ciasto po upieczeniu cukrem pudrem, możecie przygotować i zapiec je z maślaną kruszonką – świetnie się tutaj sprawdzi. Jak przyrządzić najlepsze ciasto ucierane z borówkami? Dodajemy cukier z wanilią, szczyptę soli i żółtka. Sezon na borówki amerykańskie w pełni, dlatego warto go możliwie jak najlepiej wykorzystać. Borówki amerykańskie mieszamy z pozostałą łyżką mąki. Ubite i wzmocnione cukrem białka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki.