Natomiast jeśli nie macie chorizo, możecie wykorzystać inną kiełbasę, na przykład wyprodukowaną z Tortilla jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Tortilla de patatas con chorizo, czyli hiszpański omlet z ziemniaków z kiełbasą Proporcje Składniki: 1000 g ziemniaków 1 duża cebula 1 małe pętko chorizo 6 dużych wiejskich jaj sól pieprz oliwa z oliwek do smażenia Wykonanie: Tortilla de patatas to jedno z moich ulubionych tapas - i specjalnie piszę, ponieważ nie cierpię jak się spolszcza to słowo mówiącjakoś mi to strasznie źle dźwięczy w uszach, pewnie to skrzywienie zawodoweale wracając do tematu hiszpańskiego omletu... Dziś wybrałam tę ostatnia wersję i zrobiłam tortillę z chorizo, czyli hiszpańską kiełbasą - moja była jeszcze na dodatek pikantna 😋. Dziś wybrałam tę ostatnia wersję i zrobiłam tortillę z chorizo, czyli hiszpańską kiełbasą - moja była jeszcze na dodatek pikantna 😋. Następnie tortillę delikatnie zsuwamy z powrotem na patelnię i smażymy z drugiej strony, podlewając ją odrobiną oliwy. Natomiast jeśli nie macie chorizo, możecie wykorzystać inną kiełbasę, na przykład wyprodukowaną z ekologicznych, tylko naturalnych składników firmy Wasąg. tapas, ponieważ nie cierpię jak się spolszcza to słowo mówiąc tapasy, jakoś mi to strasznie źle dźwięczy w uszach, pewnie to skrzywienie zawodowe - ale wracając do tematu hiszpańskiego omletu... Na patelni do smażenia tortilli rozgrzewamy odrobinę oliwy, wlewamy masę, wyrównujemy, przykrywamy i smażymy na niewielkim ogniu. Gdy jajko na wierzchu omletu jest już prawie ścięte, pora, żeby odwrócić tortillę na drugą stronę.