Kokosowe Ciastka z Gorzką Czekoladą

Joanna
Desery
17.08.2017 5:24
Kokosowe Ciastka z Gorzką Czekoladą

W ich spożyciu należy także zachować umiar 🙂 Kokosowe Ciastka z Gorzką Czekoladą ½ filiżanki mąki kokosowej ¼ filiżanki brązowego cukru ¼ łyżeczki sody Odrobina soli ¼ -1/3 posiekanej gorzkiej czekolady (90-99%) ¼- 1/3 posiekanych orzechów migdałowych 3 jajka 1/3 filiżanki rozpuszczonego i zimnego masła 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka wanilii Mąkę kokosową mieszamy z cukrem brązowym, sodą, solą, gorzką czekoladą i migdałami Jajka miksujemy, dodajemy rozpuszczone masło, syrop klonowy i wanilię Miksturę z jajek dodajemy do miski z mąką – dokładnie mieszamy Na wysmarowanej tłuszczem blaszce, układamy ciastka. Pragnę zaznaczyć, iż ciastka to nie odpowiedni deser przy odchudzaniu; jednak są one idealne dla osób z optymalną wagę i dla tych którzy pragną zatopić się w smaku chrupkiego deseru. Ich kokosowy smak podkreśla czekolada – gorzka czekolada delikatnie osłodzona syropem klonowym i brązowy cukrem idealnie wplata się w smak kokosa . Słodkości sporządzone z mąki kokosowej wychodzą znakomicie – doskonale smakują z aromatyczną kawą, świeżym owocem pomarańcza lub pomarańczowym sokiem. Błonnik obecny w jakimkolwiek pożywieniu – szczególnie ten rozpuszczalny, pomaga utrzymać sytość na dłużej; ułatwia to kontrolowanie spożywanych porcji i niejako, także pomaga utrzymać nam wagę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/09/17/169/