Zapraszam. - 50 g masła - szczypta soli - 125 g mąki tortowej - 3 jajka - 1/8 l wody - 250 g owoców: truskawek, jagód, malin, jeżyn, borówek itp. - 400 g śmietany kremówki Wodę, masło, sól zagotować w garnku z grubym dnem. Lato się jeszcze nie skończyło, nadal można cieszyć się smakiem owoców np malin, jeżyn czy borówek. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego (najlepiej użyć dużej gwiazdki) i wycisnąć ją formując na papierze do pieczenia okrąg. Wsypać mąkę i tak długo mieszać na małym ogniu, aż zrobi się klucha ciasta łatwo odchodząca od dna garnka. Następnie wbić kolejne jajko, wymieszać najlepiej mikserem na wolnych obrotach. Resztę owoców ułożyć na kremie (truskawki wcześniej pokroić w plasterki). Na koniec wbić ostatnie jajko, również masę wymieszać dokładnie mikserem. Dlatego polecam przygotować proste, szybkie ciasto czyli dużego ptysia z nadzieniem ze śmietany i owoców. Dodać część owoców, ponownie zmiksować na małych obrotach.