Składniki: ugotowany wcześniej makaron świderki – u mnie wersja z kurkumą Makarony Babuni EkoMak* 1/2 małej cukinii 3 pieczarki 2 łyżki masła Ghee 1 cebula dymka do smaku: świeżo mielony pieprz, sól himalajska i słodka czerwona papryka posiekana zielona pietruszka *około 2 porcje Przygotowanie: Na maśle Ghee podsmażamy pokrojoną cebulkę, obrane i pokrojone (u mnie w większe i mniejsze kawałki) pieczarki. To prosta propozycja obiadowa, którą można przygotować dosłownie w kilka minut (zwłaszcza jeśli tak jak ja macie wcześniej ugotowany makaron). Następnie dodajemy pokrojoną cukinię (u mnie młoda, więc kroiłam ze skórką w ćwierć plasterki), doprawiamy słodką czerwoną papryką (większa szczypta). A że w kuchni mam jeszcze sporą ilość cukinii, to bardzo chętnie przygotowuję takie pyszne, proste dania obiadowe. Podsmażamy, co jakiś czas mieszając aż cukinia będzie lekko miękka, ale nie ma się rozpadać.