Wykonanie: rozczyn: - do kubeczka wlej mleko, podgrzej w mikrofali (ma być ciepłe nie gorące!) - następnie rozpuść w nim drożdże i 2 łyżki cukru Całą mąkę wsyp do miski, zrób wgłębienie, wlej rozczyn i pomieszaj z częścią mąki, odstaw na 25 minut. Dajcie znać ;-))) SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typu babuni - 2 jajka - 1 żółtko - 1/2 szklanka ciepłego mleka - 1/2 szkl. Ale ciągle za mną chodzą takie bułeczki, w różnej postaci, do kawy i na drugie śniadanie do pracy, są idealne. Ser do bułeczek: - 150 g sera tłustego - 1 żółtko - cukier do smaku W/w zmiksuj. Bułeczki pieczemy w temp. 170 stopni C. czas pieczenia: 25-30 minut. Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy! To kto dziś piecze? Po tym czasie zaczynamy wyrabiać ciasto, dodajemy jajka, i roztopione ciepłe ale nie gorące masło! Seria na drożdżówki trwa, kto śledzi bloga ten wie hihihi ;-) cukru - zapach cytrynowy - 1/2 kostki margaryny - 1/2 paczki drożdży świeżych.