mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką

Desery
15.08.2017 15:13
mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką

Składniki (na 10 porcji) 3 białka w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej krem 100g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 2 marakuje (wykorzystujemy sok z ziarenkami) 1/2 łyżeczki esencji waniliowej kilka gałązek czerwonej porzeczki kwiaty lawendy Byłam z tego wypieku bardzo dumna, bo wbrew pozorom, nie jest łatwo upiec idealne bezowe ciasto – z zewnątrz chrupkie, zaś w środku lekko ciągnące. Specjalnie przygotowałam takie maleńkie porcje, aby poczęstowany gość nie zasłodził się, co zazwyczaj ma miejsce przy tego rodzaju słodkościach, zaś mógł degustować i cieszyć się ciekawym smakiem nadzienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2017/08/15/mini-pavlova-kremem-marakui-czerwona-porzeczka/