- 2 łyżki soku z cytryny - skórka otarta z połowy cytryny (tylko wierzchnia żółta część!) - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1/5 łyżeczki ostrej mielonej papryki - 1 łyżeczka cukru - sól - świeżo mielony pieprz słonego bulionu warzywnego - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - 1 średniej wielkości cebula - 1/2 szkl. Do garnka dodaj marchewkę pokrojoną w kawałki (plasterki) grubości około 1 cm., wlej 3 szkl. bulionu. Zdejmij garnek z ognia, wlej szklankę gorącego bulionu i wsyp cukier. Wlej sok z cytryny i pomarańczy. Dodaj skórkę z cytryny, dopraw imbirem, ostra papryką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2016/08/zupa-marchewkowo-cytrusowa.html