Czekoladowy syrop (i inne wspaniałe produkty) możecie nabyć w sklepie Kuchnie Świata - 2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) - 1 szklanka mleka (u mnie 2%) - 2 jajka - mała szczypta soli - 1 szklanka wody gazowanej - odrobina oleju - bita śmietana – domowa lub kupna - borówki - syrop czekoladowy Hershey’s – do nabycia w Kuchnie Świata Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajka, dodajemy szczyptą soli. Do każdego naleśnika nakładamy porcję bitej śmietany (domowej lub kupnej), posypujemy ją borówkami, składamy naleśnik na pół i polewamy go syropem czekoladowym. Naleśniki smażymy z obu stron na złoto (na małej ilości tłuszczu, ja tylko smaruję delikatnie patelnię tłuszczem). Dziś zapraszam Was na pyszne naleśniki deserowe skąpane w czekoladowym syropie.