Bakłażany faszerowane kuskusem i fetą

Monika
Obiad
02.08.2017 18:33
Bakłażany faszerowane kuskusem i fetą

składniki: 4 bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 100 g kuskusu 150 g sera feta kilka gałązek natki pietruszki kilka listków świeżej bazylii 12 pomidorków koktajlowych suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól ser cheddar do posypania Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut aż bakłażany zmiękną. Na wierzchu ułożyć pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i posypać startym cheddarem. Tak pokrojone bakłażny lekko posolić i odstawić na ok 30 minut aby puściły sok. Doprawić do smaku suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz solą, soli nie za dużo bo feta jest już słona. Zapiekać w piekarniku nagrzanym na 180 C ok 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/07/bakazany-faszerowane-kuskusem-i-feta.html