Spaghetti ponad aglio olio!

Martyna
Makarony
30.07.2017 16:06
Spaghetti ponad aglio olio!

Potrzebujemy: 500g spaghetti ok. 80ml oliwy z oliwek zmiażdżone ząbki czosnku (zależnie od twojego smaku i upodobań, ja użyłam 3) świeżo zmielone papryczki chilli lub suszona papryka w płatkach (zależnie od twojego smaku i upodobań, ja użyłam 1,5 dużej papryczki chilli) sól morska pieprz papryka marchew cukinia W międzyczasie na patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę wraz z czosnkiem i papryczkami. Używamy oliwy extra virgin dobrej jakości, bo w niej tkwi tajemnica niesamowitego smaku włoskiej kuchni. Używamy oliwy extra virgin dobrej jakości, bo w niej tkwi tajemnica niesamowitego smaku włoskiej kuchni. Al dente będzie w momencie kiedy już jest lekko miękki, ale nadal jędrny i stawia niewielki opór zębom. Ugotuj makaron al dente, a następnie już przecedzony wrzuć na patelnię. Na osobnej patelni podsmaż na odrobinie oleju marchew, cukinię i paprykę. Jak ugotować makaron al dente? Makaron wrzucamy do wrzącej wody. Danie można również podawać ze startym parmezanem i drobno posiekaną natką pietruszki. Danie można również podawać ze startym parmezanem i drobno posiekaną natką pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pomaranczi.wordpress.com/2017/07/24/spaghetti-ponad-aglio-olio/