A teraz… zapraszam Was na przepis 🙂 Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) - 4 pełne łyżki mąki ryżowej - 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym z pokruszoną laską wanilii - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - olej kokosowy do smażenia - do podania: cukier puder, listki świeżej mięty i… pyszna herbata Yogi Tea oczyszczająca z cytryną (Detox with Lemon) Przygotowanie: Do miseczki przekładamy cały serek homogenizowany, dodajemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia i wbijamy całe jajko. Przepis na te waniliowo-ryżowe placuszki (na mące ryżowej) znajdziecie pod koniec posta. - Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Te pyszne, rozpływające się w ustach placuszki przygotowałam na mące ryżowej. Osobiście przetestowałam i rozsmakowałam się w: - Herbacie Yogi Tea oczyszczającej z cytryną (Detox with Lemon), którą podałam również do waniliowo-ryżowych placuszków. Podane składniki starczą na 1 większą lub 2 małe porcje, ale od razu doradzam zrobić więcej Następnie mieszamy i wykładamy łyżką porcje na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym (niewielka ilość) olejem kokosowym. Gdy pojawiają się bąbelki odwracamy je ostrożnie na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy (już bez pokrywki). Składa się z nasion gorczycy, kminu, czarnego pieprzu, kruszonego chilli, tymianku, oregano, majeranku, płatków cebuli i czosnku oraz czerwonego pieprzu To wszystko znajdziecie w zielonysklep.com - wspomniane produkty ajurwedyjskie - naturalne kosmetyki - suplementy diety - oleje nierafinowane - oleje do masażu - książki - herbaty - i najróżniejsze zioła Tradycyjnie mieszanki tej używa się w całości, nigdy się jej nie mieli. Podajemy w towarzystwie ulubionej herbaty oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty.