Składniki na około 12-14 placuszków: - 2 jajka klasy M - 2 dojrzałe banany średniej wielkości - 1 łyżeczka cukru cytrynowego (niekonieczne) - 3 łyżeczki soku z cytryny - 4 - 5 łyżek mąki kokosowej np. od Helcom - 1/2 płaskiej łyżeczki sody - olej kokosowy do smażenia lub zwykły olej 1. Banany obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy, można je zblendować. 2. Dodajemy jajka, sodę, łyżeczkę cukru (jeśli banany były mocno słodkie, pomijamy cukier) oraz 4 łyżki mąki kokosowej i mieszamy wszystko. Wykładamy po 1 łyżce masy i smażymy na niewielkim ogniu pilnując bo placuszki lubią się szybko przypalać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/07/placuszki-bananowo-kokosowe-bezglutenowe.html