Dzięki przezroczystej galaretce ciasto wygląda oryginalnie i efektownie 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia 400 g jogurtu naturalnego 1 galaretka przezroczysta 2 łyżeczki żelatyny 200 ml wrzątku 3 galaretki przezroczyste 1 l wrzątku około 300 g winogron jasnych Białka ubijamy na sztywną pianę. Winogrona myjemy, osuszamy i układamy na galaretce (musi być na tyle stężała, aby winogrona się w niej nie utopiły, ale też lepka, aby się do niej przykleiły i lekko zanurzyły). Ciasto wylewamy na blachę włożoną papierem do pieczenia oraz wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia. 1 galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie 3 galaretki rozpuszczamy w 1 l wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.