Pudding chia z musem z mango / 2 porcje Składniki: 1 dojrzałe mango 250 g jogurtu greckiego około 4 łyżki mleka 4 - 5 łyżeczek nasion chia plus do posypania 2 łyżeczki wiórków kokosowych plus do posypania Przygotowanie: Jogurt grecki przelewamy do miseczki. W moich zapasach w szafce mam sporo chia, niecały kilogram, więc szykujcie się na kolejne inspiracje z tym super food jeszcze tego lata! Koniecznie podajcie pudding chia z mango w przezroczystych szklankach. Przed Wami deser, propozycja na śniadanie idealna na każdą porę roku, a w lecie smakuje wyjątkowo. Takie dojrzałe i soczyste mango, które kupiłam przypadkowo dzisiaj, zainspirowało mnie wreszcie do przygotowania puddingu, o którym pisze cały świat, przede wszystkim sfera kulinarna. Nie kupujcie gotowych musów z mango, które sprzedawane są w puszkach. Uroczo prezentują się w słoiczkach, które bez problemu znajdziecie w sklepach internetowych czy stacjonarnych. Z przepisu otrzymacie dwie porcje, wielkości takiej jak przedstawione na zdjęciu. Na wierzchu układamy masę z mango. Tak naprawdę pudding chia możecie łączyć z dowolnymi owocami.