Barszcz na świeżych grzybach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 400 g świeżych grzybów 4 ziemniaki raczej duże (jak młode to więcej) 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g słoninki 4 łyżki zakwasu chlebowego lub 1/2 szklanki białego barszczu 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól (pieprz) Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Chwilę razem pogotować, sprawdzić czy ziemniaki są miękkie, dodać barszcz na końcu natkę pietruszki. Do zalewajki zawsze dodawałem grzyby suszone więc czemu by nie dodać więcej świeżych i zobaczyć co się stanie. Zagotować w garnku wodę (ok.1,5-2 l) włożyć ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie i doprawić solą. Okazało się, że smaczne bardzo więc się dzielę przepisem. Na rozgrzanej patelni stopić słoninkę dołożyć cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Jedna uwaga nie dawajcie żuru a barszcz lub zakwas – żur i barszcz to coś zupełnie innego. Barszcz na świeżych grzybach