Składniki: Na nadzienie: 3/4 szklanki mieszanki owoców (czereśnie i agrest) 180 g serka mascarpone 8 łyżeczek grubego cukru 0,5 łyżki miękkiego masła 1 łyżka wiórków kokosowych Na ciasto drożdżowe: 25 g drożdży Babuni do słodkich wypieków 3/4 szklanki ciepłego mleka 2,5 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2,5 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko szczypta soli cukier puder po obsypania ciasta Przygotowanie: Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone mieszamy wraz z miękkim masłem, kokosem i cukrem w miseczce. Taki wypiek jest idealny do kawy lub herbaty, możemy go też z powodzeniem zabrać w gości, bo kusi nie tylko smakiem, ale też i wyglądem. Zapraszam Was na pyszne drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. Drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. Takie ciasto drożdżowe możecie przygotować w dowolnym kształcie i dodać ulubione (akurat dostępne) owoce.