Eklerki z kremem budyniowym i ananasem

Karol
Desery
19.12.2017 12:22
Eklerki z kremem budyniowym i ananasem

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Eklerki z kremem budyniowym i ananasem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. Eklerki z kremem budyniowym i ananasem Potrzebne składniki Ciasto 150 g wody 80 g masła 2 łyżeczki cukru szczypta soli 120 g mąki pszennej 3 jajka Krem: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 20 dkg margaryny 3 łyżki kakao 1/2 litra mleka ekstrakt waniliowy Z mleka, mąki i cukru gotujemy budyń, wlewamy ekstrakt waniliowy, kakao i do gorącego budyniu wkładamy margarynę i miksujemy na puszystą masę następnie studzimy. Słodkie i pyszne eklerki z kremem budyniowym i ananasem, można z powodzeniem użyć sam krem lub zastąpić ananas innymi owocami. Zimne eklerki przekrawamy wzdłuż na pół, napełniamy jedną połówkę kremem i posypujemy ananasem pokrojonym w drobną kostkę. Przepis uniwersalny na eklerki z czym chcecie, mnie jednak ta wersja bardzo smakuje. Gdy ciasto jest gładkie przekładamy do rękawa do dekoracji i wyciskamy walki lub kule bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem. Zagotowujemy, mieszając wsypujemy mąkę i odstawiamy z ognia na 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/eklerki-z-kremem-budyniowym-i-ananasem/