Nektarynkowiec

Wiesław
Ciasta
24.07.2017 18:45
Nektarynkowiec

Puszysty biszkopt przełożony musem z nektarynek z delikatną masą na bazie kremówki, czyli idealne orzeźwienie w upalne dni Wymiary formy: Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia 6 nektarynek (około 1 kg) 3 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzątku 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka pomarańczowa 150 ml wrzątku Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Tężejący mus nektarynkowy wykładamy na biszkopt i pozostawiamy do zastygnięcia. 1 galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 150 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto wylewamy na blachę włożoną papierem do pieczenia oraz wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. 3 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/07/nektarynkowiec.html