Czerwona lemoniada z resztek

Magda
Koktajle
24.07.2017 16:45
Czerwona lemoniada z resztek

Daj im DRUGIE ŻYCIE i zrób z nich przepyszną lemoniadę na upalne dni! Wykorzystałam: RESZTKI: niecały litr kompotu z truskawek i borówek niecała ćwiartka arbuza POZA TYM: sok z połowy cytryny gałązka świeżej mięty ogrodowej świeże owoce do dekoracji Zdarza się, że w lodówce leży resztka owoców, takich jak arbuz, które po paru dniach nie zachęcają już do spożycia ich na surowo. Wystarczy nalać do szklanek, dodać lód i świeże owoce, i nikt nie będzie marudził, że każe się mu znowu kompot pić. Pomimo tego, że wtedy były mocno promowane jako opcja zdrowsza i ekonomiczniejsza, to wiem, że teraz sokowirówki mają równie dobrą reklamę. W sumie, to w czasie kiedy ją kupowałam, wydawała mi się najlepszą opcją. W takich chwilach z pomocą przychodzi mi wyciskarka wolnoobrotowa. Nie będę tutaj opowiadała i przekonywała Was do tego, że jest lepsza od sokowirówki. Mi osobiście wyciskarka bardziej przypadła do gustu a sok przez nią wyciśnięty lepiej mi smakuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/07/18/drugie-zycie-czerwona-lemoniada-z-resztek/