Czemu nie! Potrzebujemy: Do mięsa: - 400g mielonego wołowego mięsa - opakowanie kremowego serka APETINA naturalny - łyżeczka ostrej wędzonej papryki - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego - łyżeczka oregano - jajko - 3 łyżki wody - 1,5 łyżki sosu sojowego - 2 płaskie łyżki mąki + do obtoczenia pulpetów - sól i pieprz do smaku Do sosu: - 70dkg suszonej żurawiny - 0,5 szklanki wrzątku - gałązka świeżej bazylii - 3 gałązki świeżego oregano - puszka pomidorów bez skórki - sól i pieprz Na początek zalewamy żurawinę wrzącą wodą i odkładamy na około 15 minut. Około łyżki nakładamy na dłoń i rozklepujemy na okrągły placek. Na środek dajemy łyżeczkę serka APETINA naturalny. Zawijamy mięso w pulpeciki i odtaczamy w mące. Wodę mieszamy z sosem sojowym, podlewamy nią mięso przy wyrabianiu. Wylewamy sos i układamy na pulpety. Na końcu dodajemy mąkę. Piekarnik nagrzewamy na 200°C. Przesmażamy je odrobinę na patelni.