Zdrowa, domowa "Vegeta"

Magda
Przetwory
06.03.2017 12:09
Zdrowa, domowa "Vegeta"

Potrzebujemy: 4 marchewki 3 pietruszki cebula pęczek zielonej cebulki mały por kawałek selera 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki pęczek lubczyku (ja użyłam paczki suszonego, niestety nie znalazłam innego) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki kurkumy Niestety często przez zawartość glutaminianu podkręcają one smak potrawom w taki sposób, że bez nich to nie smakuje tak samo… Suszymy w piekarniku nagrzanym do 80°C przez około 6 godzin. Ogólnie wiadomo, że przyprawy tego typu nie są zdrowe. Całość miksujemy małymi partiami z dodatkiem soli i kurkumy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/02/27/zdrowa-domowa-vegeta/