Składniki
8 ziemniaków
1 cebula
2 jajka
2 łyżki mąki
sól
pieprz
2 laski kiełbasy zwyczajnej
25 dag pieczarek
2 łyżki kukurydzy
2 łyżki groszku zielonego
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
15 dag sera zółtego przyprawa do pizzy
keczup pikantny
Przepis
- Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy posiekaną cebulkę, mąkę, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Kiełbasę zwyczajną i papryki kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy. Mieszamy pieczarki, kiełbasę, papryki, groszek i kukurydzę.
- Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy olej i wykładamy łyżką porcję masy ziemniaczanej, tak żeby pokryła całą patelnię. Smażymy na rumiano. Odwracamy na drugą stronę, wykładamy warzywa i kiełbasę i posypujemy startym serem. Przykrywamy i smażymy, aż ser się roztopi. Polewamy keczupem