Tarta z cukinią, papryką i fetą

Obiad

23.07.2017 8:23

Tarta z cukinią, papryką i fetą

Składniki: Ciasto – 250 g mąki pełnoziarnistej – 2-3 łyżki zimnej wody – 125 g masła – szczypta soli Farsz – 1 cukinia średnia – 1 mała cebula czerwona – 1 papryka czerwona – 2 małe jogurty naturalne (ok. 350g) – 3 jajka – 2 ząbki czosnku – 200g fety – sól, pieprz, zioła Przygotowanie: Dodajemy cukinię pokrojoną w cienkie plasterki i wszystko dokładnie mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i smażymy jeszcze przez chwilę. Następnie ułożyć w formie, nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.15 minut (z obciążeniem). Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 40 min, aż tarta się lekko zarumieni, a farsz zetnie.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-z-cukinia-papryka-i-feta/