: - 150 ml śmietanki 30 % - 1/2 opakowania galaretki cytrynowe - 125 ml gorącej wody Pianka agrestowa: - 150 ml śmietanki 30 % - 1/2 opakowania galaretki agrestowej - 125 ml gorącej wody Dodatki: - kilka okrągłych herbatników (około 12 na małą tortownicę) - kolorowa posypka do dekoracji (nie konieczne) - kakao do utworzenia wzorów 1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miksujemy i gotową masę wylewamy na herbatniki, chowamy do lodówki na 2-3 h do stężenia. Miksujemy i gotową masę wylewamy na herbatniki, chowamy do lodówki na 2-3 h do stężenia. Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 cm podwajamy składniki Pianka cytrynowa: Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 cm podwajamy składniki Pianka cytrynowa 4. Na stężałą masę wykładamy porcję herbatników, nie muszą być szczelnie ułożone. 4. Na stężałą masę wykładamy porcję herbatników, nie muszą być szczelnie ułożone. Na dno wykładamy herbatniki, nie muszą być szczelnie ułożone. Na dno wykładamy herbatniki, nie muszą być szczelnie ułożone. Miksujemy całość na najwolniejszych obrotach i wylewamy na herbatniki. Miksujemy całość na najwolniejszych obrotach i wylewamy na herbatniki.