polecam 🙂 Składniki: - 250 g jogurtu typu greckiego - syrop z agawy (u mnie jasny) do smaku - 1 łyżka nasion chia - 2 garście ekspandowanych zbóż (u mnie miks) - garść borówek - listki świeżej mięty - dodatkowo: pojemnik z zamykaniem 350 ml i słomki do napojów marki vi-GO Quickpack Polska oraz plastikowa łyżeczka marki vi-GO Quickpack Polska Przygotowanie: W miseczce energicznie mieszamy zimny jogurt z nasionami chia. Teraz nie wyobrażam sobie bez nich żadnego pikniku czy wyjścia z dziećmi na dłuższy spacer – można w prosty sposób zabrać ze sobą dużą ilość owoców, jakiś deser czy inny posiłek. Nam często wystarczy wyłącznie ciasto z owocami, duża ilość wody i … szybki deser (uwielbiam puddingi chia, idealnie smakują na świeżym powietrzu). Kiedyś za nim zabrałam jakieś ciasto (zwłaszcza delikatne) ze sobą na piknik, działkę czy po prostu jakąś wycieczkę lub do znajomych zabezpieczałam je np. folią itd. Polecam Wam zajrzeć na stronę firmy Quickpack Polska oraz na fanpag na Facebook Przepis na ciasto z borówkami i orzechami, które zabrałam ze sobą znajdziecie tutaj (klik). Przepis na lekki pudding chia z ekspandowanym zbożem i borówkami podaję Wam poniżej. Teraz wkładam do pojemnika na ciasto vi-GO i… mogę iść 😉 Ale co zabrać ze sobą na taki mini piknik? Latem nigdzie nie odpoczywa się lepiej niż na świeżym powietrzu.