Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) - 0,5 kg pieczarek - kwaśna śmietana (u mnie 18 %) - szklanka bulionu (np. rosół, można użyć też wody) - 30 dag fasolki szparagowej - 5-6 łyżeczek musztardy (delikatesowa- ważne!) - tłuszcz do smażenia - sól, pieprz Dusimy pod przykryciem przez ok. 5- 10 minut, żeby smaki się przegryzły. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 45 minut Dodajemy musztardę (ilość musztardy zależy od intensywności smaku jaki chcemy uzyskać). Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Koszt przygotowania: ok. 18 zł Podsmażamy na patelni do czasu aż przestanie być surowe.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/07/potrawka-z-fasolki-szparagowej.html