Kurczak pod pierzynką

Basia
Obiad
14.02.2017 8:16
Kurczak pod pierzynką

Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka, - 4 łyżki majonezu, - 4 łyżki śmietany 18%, - 25 dag żółtego sera, - 4 ząbki czosnku, - sól, pieprz, - curry, - tłuszcz do wysmarowania naczynia. Źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1 h Piersi z kurczaka rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym uprzednio tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Koszt przygotowania: ok. 25 zł

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/kurczak-pod-pierzynka-curry-skadniki-2.html