Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem

Aneta
Desery
20.07.2017 16:09
Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem

Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Dosłodzić kaszę manną można cukrem lub jego zamiennikiem, bo porzeczki naturalnie są kwaśne, ale za to bogate w witaminę C. Warto urozmaicać w ten sposób tradycyjne przepisy, w ten sposób nasza dieta jest urozmaicona i kolorowa. Można wykorzystać dowolne, soczyste owoce, jak czarne porzeczki, maliny, truskawki, jeżyny i wiele innych. Jak uzyskać tak pięknie wyglądające na zdjęciach porzeczki? Podajemy na ciepło lub na zimno. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje, a owoce puszczą sok. Potrzebny będzie blender, mleko, niewielka ilość porzeczek i kasza manna. Pięknie wyglądają także mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Na wierzchu układamy mrożone gałązki porzeczek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/07/porzeczkowy-budyn-z-kaszy-manny-z.html