Spaghetti z zieloną fasolką szparagową / 1 porcja Składniki: 1 porcja makaronu spaghetti 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka czarnuszki sól do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek opcjoalnie, jesli lubimy - płatki chilli Przygotowanie: Nie ma nic lepszego niż szybki, kolorowy obiad, przygotowany z miłością, inspirowany kuchnią śródziemnomorską, a tak naprawdę wymyślony z głowy, bo nie lubię korzystać z książek kucharskich. Odcedzony makaron mieszamy z posiekaną natką z pietruszki, czarnuszką, solą, posiekanym czosnkiem i oliwą z oliwek. Wena twórcza mnie nie zawodzi, zwłaszcza, gdy żar leje się z nieba, a ja myślę o słonecznej Italii non stop. Lubię swobodę w gotowaniu, korzystam z własnej wyobraźni i gotuje często pod wpływem chwili, lubię takie gotowanie! Aby nie tęsknić za bardzo, kupuję produkty włoskich marek, jak makarony i chociaż na moment przenoszę się do wymarzonej destynacji.