ZAPIEKANKI BAKŁAŻANOWE

Magdalena
Przekąski
14.07.2017 22:49
ZAPIEKANKI BAKŁAŻANOWE

W porównaniu do tradycyjnych zapiekanek, te są bardziej czasochłonne, ale smakują naprawdę wyjątkowo i warto się pomęczyć 😉 olej do smażenia ok. 300 g pieczarek Wykonanie: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Zapiekanki bakłażanowe to smażone plastry bakłażana zapiekane w piekarniku z farszem z pieczarek i papryki oraz mozzarellą. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię do cebuli z papryką. Bardzo fajne i oryginalne przekąski na kolacje, w których bułka została zastąpiona bakłażanem 😉 Na nie wykładamy przygotowany farsz, a na wierzch - kawałki mozzarelli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/07/zapiekanki-baklazanowe.html