Łącznie: 1 godz. 40 min. Bezy z kremem kawowo-czekoladowym Potrzebne składniki Beza: 6 białek 300 g cukru pudru (lub bardzo drobny zwykły) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu białego winnego lub ryżowego Krem: 250 g masła 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 20 g kawy rozpuszczalnej 0,5 l mleka 200 g cukru 100 g mąki krupczatki 2 jajka 50 ml spirytusu Bezy z kremem kawowo-czekoladowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. W momencie kiedy mleko nam się zagotuje dodajemy mleko z jajkami i mąką do gorącego mleka intensywnie mieszając minutę i zdejmujemy z ognia dalej chwilę mieszając. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Masę wykładamy na papier do pieczenia np łyżką w 2 cm odstępach od siebie tworząc małe kopczyki. Najpierw 180 stopni przez 5 min a potem zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezy przez 1 godzinę. 1/4 mleka roztrzepujemy z jajkami i mąką. Bezy lubię pod każdą postacią więc mnie do nich namawiać nie trzeba, ale Wam serdecznie polecam. 3/4 mleka wlewamy do garnka dodajemy do niego pokruszoną czekoladę, kawę i cukier. Podgrzewamy co jakiś czas mieszając by się składniki rozpuściły i połączyły.